KNVB verzet ADO – Vitesse naar woensdag 2 oktober

DEN HAAG - De competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse wordt op woensdag 2 oktober om 15.30 uur ingehaald. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag bekend gemaakt. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag afgelast omdat het veld door de zware regen onbespeelbaar was geworden. De afwatering van het Haagse veld bleek niet in staat het water te verwerken.
De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de afgelasting van de wedstrijd. Tijdens het vooronderzoek moet duidelijk worden of de Haagse club voldoende maatregelen heeft genomen om het veld speelklaar te krijgen. De club heeft tot donderdagmiddag de tijd om te reageren. Als de KNVB tot de conclusie komt dat ADO in gebreke is gebleven, kan een forse boete volgen.

Drainagesysteem werkt goed

Maandagmiddag liet Frank van der Peet, projectleider van de gemeente Den Haag, aan Omroep West weten dat het niet aan het drainagesysteem ligt. ‘Het drainagesysteem van het voetbalveld van ADO Den Haag werkt prima', aldus Van der Peet. ‘Het is de combinatie van het jonge veld en de hevige regenval, die ervoor zorgt dat het water niet goed kan worden afgevoerd.’
Zowel de gemeente Den Haag, de KNVB en ADO Den Haag gaan er vooralsnog vanuit dat de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag tegen NEC doorgang kan vinden.

Protest

Vitesse zegt onder protest met het aanvangstijdstip akkoord te zijn gegaan. ,,Voor supporters en sponsoren die het duel willen bijwonen is 15.30 uur bijzonder ongelukkig.'' Fans die al een kaart hebben maar niet naar Den Haag gaan, krijgen het volledige aankoopbedrag terug.