Bouw van Haagse Sportcampus gaat in versoberde vorm door

DEN HAAG - De bouw van de Sportcampus in het Zuiderpark gaat definitief door. Op de plek van het voormalige voetbalstadion van ADO Den Haag wordt een centrum voor sport, onderwijs en bewegen gebouwd. Het complex kost 73 miljoen.
In de Sportcampus moeten alle niveaus van sport en sportevenementen worden gecombineerd met onderwijs en onderzoek. De Haagse Hogeschool vestigt zich met twee opleidingen in het centrum, de opleiding tot sportdocent (HALO) en sportmanagement. Er is ruimte voor 1.400 studenten van de Haagse Hogeschool.

Collegezalen en gymzalen

In het complex komen twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder drie gymzalen en een danszaal. De topsporthal van de campus moet plaats gaan bieden aan 3.500 toeschouwers. 
Ook komt er een beachsporthal met zes speelvelden voor beachvolleybal en een speelveld voor beachsoccer. Daarnaast maken een turnhal en twee hallen voor amateursport deel uit van het complex.
Op de Sportcampus komen acht voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld en een beachcourt. De bouwkosten van de sportcampus zijn geraamd op 73 miljoen euro. De gemeente Den Haag betaalt 52 miljoen en de Haagse Hogeschool investeert 21 miljoen euro.

Project versoberd

Woningcorporatie Vestia, die 40 miljoen zou investeren, heeft zich ruim een jaar geleden teruggetrokken uit het project. Dat leek het einde van de Sportcampus te betekenen. Maar nu gaat de bouw in versoberde vorm toch door.
Zo is een ondergrondse parkeergarage en een hotel voor sporters uit het ontwerp geschrapt.

Haagse Raad moet nog 10 miljoen goedkeuren

Van de ruim 50 miljoen euro die de gemeente investeert, is 40 miljoen euro al gereserveerd. De gemeenteraad moet een investering van 10 miljoen euro nog goedkeuren. Het is de bedoeling dat de Sportcampus over drie jaar in gebruik wordt genomen.