Vredesloop in Den Haag: kom met de fiets!

DEN HAAG - De organisatie van de Vredesloop in Den Haag roept lopers en publiek op zaterdag niet met de auto naar de loop te komen, maar te kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer.

De bereikbaarheid van de start- en finishlocatie aan de Groot Hertoginnelaan is met de auto ronduit slecht te noemen, omdat er geen parkeerruimte in de buurt is. Het startterrein (plattegrond) is dan ook het best bereikbaar met de fiets en er zijn voldoende fietsenstallingen. Mensen zonder fiets wordt aangeraden met het ov te komen, Dat kan met tramlijn 11 en tram 3. 

De start- en finishlocatie op de Groot Hertoginnelaan is zaterdag alleen toegankelijk via de kruising met de Stadhouderslaan. Het heeft geen zin om te proberen op een andere manier op het terrein te komen, omdat andere toegangswegen worden afgesloten. Houd er rekening mee dat het nog een paar minuten lopen is van de ingang tot de startlijn.

Lopen langs iconen van de vrede

De Vredesloop is onderdeel van de viering van de honderdste verjaardag van het Vredespaleis. Het parcours gaat natuurlijk langs het Vredespaleis en elf andere locaties die veel met vrede te maken hebben zoals bijvoorbeeld het Joegoslavië Tribunaal en het Indisch Monument.

Op het programma staan verschillende afstanden:

    12.00 uur: ABN AMRO Kinderloop 1,5 km
    12. 00 uur: ABN AMRO Jeugdloop 2,5 km
    14.00 uur: Radio West 5 km Loop 
    15.00 uur: APM Terminals 10 km Loop

De inschrijving via internet is inmiddels gesloten, maar er worden zaterdag aan de start nog startnummers verkocht.

Meer informatie over de Vredesloop en 100-jaar Vredespaleis

Deel dit artikel: