ADO Den Haag krijgt vrijdag gedeeltelijk nieuw gras

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat vrijdag een gedeelte van het gras in het stadion van ADO vervangen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente tegenover Omroep West.
Het gaat om ongeveer een derde van het gras. Het te vervangen deel is kletsnat. De gemeente Den Haag verwacht dat met nieuwe gras de grootste problemen voorlopig zijn opgelost.
Vorige week zaterdag moest de thuiswedstrijd tegen Vitesse worden afgelast. Het veld was onbespeelbaar. 'Het veld drijft op water', zo zei KNVB scheidsrechter Kevin Blom afgelopen zaterdag bij Radio West.
Omroep West meldde donderdag dat een gedeelte van de ondergrond er voor zorgt dat het regenwater blijft staan. Deskundigen zeggen dat de ondergrond voor een deel uit verkeerd soort asfalt bestaat waardoor regenwater blijft liggen. De gemeente Den Haag wil dat niet bevestigen en stelt dat een deel van het gras niet goed is.
Het is onduidelijk of de spoedreparatie van vrijdag op tijd is om de wedstrijd tegen NEC door te kunnen laten gaan. Zo is het de vraag of het gras zich in een etmaal voldoende kan hechten aan de ondergrond. De wedstrijd tegen NEC is zaterdag 19.45 uur.