Voorbeschouwing ADO Den Haag - NEC

DEN HAAG - ADO Den Haag treft in de zevende speelronde van de Eredivisie NEC. De ploeg uit Nijmegen is met de achttiende plaats op de ranglijst momenteel de laagst geklasseerde voetbalploeg. ADO staat met een zeventiende plek een treetje hoger.
Vorig seizoen won de Haagse club de thuiswedstrijd tegen NEC met 2-0. Beide doelpunten werden toen gemaakt door Jens Toornstra. Het bleken achteraf de laatste twee doelpunten van Toornstra in Haagse dienst. Hij stapte in de winterstop over naar FC Utrecht.
De laatste keer dat ADO Den Haag in eigen huis van NEC verloor, was op 14 april 2010. In een doelpuntrijke ontmoeting won de ploeg uit Nijmegen met 3-2. De Haagse doelpunten werden in die wedstrijd gemaakt door Wesley Verhoek en Christiaan Kum.
De wedstrijd begint zaterdag om 19.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via 89.3 FM Radio West. De uitzending begint om 19.00 uur. Na de wedstrijd hoor je uitgebreide wedstrijdanalyses en de reacties van trainer en spelers.

Opstelling ADO Den Haag:

Coutinho, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Holla, Van Haaren, Gehrt, Cabral, Van Duinen, Gouriye

Opstelling NEC:

Johnsson, Conboy, Vermijl, van Eijden, Cmovs, Palsson, Jantscher, Foor, Štefánik, Rieks, Higdon

Scheidsrechter:

Pieter Vink

Laatste drie seizoenen:

ADO Den Haag heeft de laatste drie seizoenen alle thuiswedstrijden tegen NEC in winst omgezet. De productiefste ontmoeting was op 5 maart 2011. Toen won de ploeg van John van den Brom door doelpunten van Lex Immers, Dmitri Bulykin, Wesley Verhoek, Jens Toornstra en Jordy Brouwer met 5-1.

2012/2013:

ADO Den Haag – NEC 2-0
NEC – ADO Den Haag 1-1

2011/2012:

NEC – ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag – NEC 1-0

2010/2011:

ADO Den Haag – NEC 5-1
NEC – ADO Den Haag 1-1