Natasha Bedingfield en Kane zaterdagavond live op TV West

DEN HAAG - Omroep West staat komend weekend in het teken van 100 jaar Vredespaleis. Zo is zaterdag op TV West een live uitzending te zien van het Peace One Day Celebration Concert, met grote namen als Natasha Bedingfield, dj Paul van Dyk en de Haagse band Kane.

Het Peace One Day Celebration Concert is een jaarlijks concert dat wordt gehouden op de Dag van de Vrede. In vorige jaren waren de O2 Arena en de Wembley Arena in London al gastheer, met muzikanten als Elton John en James Morrison. Dit jaar wordt het concert gehouden bij het Vredespaleis in Den Haag in het kader van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis.

Omroep West zendt het concert zaterdagavond live uit van 19.30 tot 23.30 uur. Behalve Bedingfield, Kane en dj Paul van Dyk treden ook de Braziliaanse legende Carlinhos Brown, de Spaanse superster Miguel Bosé, de met een BRIT-award bekroonde band The Feeling en de Engelse X-Factor-ontdekking Jahméne Douglas op.

600 miljoen kijkers

Ook wordt het concert live uitgezonden via een 24 uurs-uitzending op YouTube. Dit is voor het eerst dat YouTube een 24 uurs uitzending maakt. De editie van vorig jaar trok 200 miljoen kijkers wereldwijd. Dit jaar is de verwachting dat er maar liefst 600 miljoen mensen kijken naar het concert in de tuin van het Vredespaleis.

'West op Zondag' staat in het teken van de Vredesloop

Zaterdag wordt voor het concert ook de Vredesloop gehouden. Deelnemers kunnen meedoen aan vier afstanden: 1,5, 2,5, 5 en 10 km. Als loper kom je langs diverse historische monumenten en locaties. Op zondag kun je in het programma West op Zondag kijken naar een samenvatting van de Vredesloop. West op Zondag is te zien vanaf 18.00 uur en wordt elk uur herhaald tot de volgende dag.

Kinderzangwedstrijd ‘Voice of Peace’

Op zaterdag is er vanaf 08.30 uur ook ‘Voice of Peace’ te zien op TV West, een vredes-zangwedstrijd tussen kinderen van Haagse basisscholen in de leeftijd 8-12 jaar. Zij strijden tegen elkaar om de ‘Voice of Peace-trofee ‘ met onder meer zelf geschreven vredesliedjes. ‘Voice of Peace’ op TV West laat kennismakingsportretten van de kinderen zien én de finale vanaf het podium in de tuin van het Vredespaleis.

Burgemeester Van Aartsen bij studio Haagse Bluf

In het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf, dat deze week uitzendt vanaf een studio in de tuin van het Vredespaleis, is vrijdag burgemeester Jozias van Aartsen te gast. Hij kijkt vooruit naar zaterdag:  de Dag van de Vrede en alle feestelijkheden rondom 100 jaar Vredespaleis.

Ook praten presentatoren Tjeerd Spoor en Nicolette Krul met Johan Joor, hij is de schrijver van het boek ‘100 Jaar Vredespaleis’. Hij weet alles over de  bijzondere geschiedenis van dit gebouw. 

Deel dit artikel: