D66 Den Haag presenteert conceptkieslijst

D66-lijsttrekkers debat Den Haag
D66-lijsttrekkers debat Den Haag
DEN HAAG - De fractievoorzitter van D66 in Den Haag, Rachid Guernaoui, staat op de vierde plek van de conceptkieslijst die vrijdag is gepresenteerd door de partij. Raadslid Tobias Dander is door de selectiecommissie hoger geplaatst: op twee.
Eerder was al bekend dat de Haagse wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, lijsttrekker is van de democraten bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Op de derde plaats staat de wethouder van Cultuur Marjolein de Jong. Zij was vier jaar geleden nog lijsttrekker.
Op de lijst staan veel nieuwe namen, onder meer omdat raadsleden Martijn Bordewijk en Joost Sneller niet terug willen keren. Zij kiezen voor een carrière buiten de politiek. Ook Irene van Geest stopt als raadslid.

Andere plaatsen

Op plaatsen vijf en zes staan Anne Toeters en Daniël Scheper. De eerste werkt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en is specialist op het gebied van ruimtelijke ordening en gemeentefinanciën. De tweede is als arbeids- en organisatiepsycholoog. Op de zevende plaats staat Kim Waanders, nu al onderwijswoordvoerder in de fractie.
Voormalig ADO-voorzitter John van Ringelenstein is een van de lijstduwers. Hij staat op de 35ste plaats.

Ervaren krachten en nieuwkomers

Lijsttrekker Van Engelshoven is positief over de lijst. 'Het is een combinatie van ervaren krachten en nieuwkomers, allemaal met hun eigen kwaliteiten en expertises. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken aan de campagne en in de gemeenteraad.'
Op dinsdag 24 september presenteren alle kandidaten zich aan de Haagse leden van D66. Aansluitend opent een digitale stemming, waarbij de leden zelf hun voorkeur voor de lijstvolgorde kunnen aangeven. Die stemming loopt tot en met 9 oktober, waarna op 11 oktober de definitieve kandidatenlijst bekend wordt.