Acceleratierecord voor Delftse studenten: Van 0 tot 100 km/u in 2,15 seconden

DELFT - Een nieuw wereldrecord voor het Delftse DUT Racing team. De studenten van de TU Delft hebben het wereldrecord acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur voor elektrische auto's gebroken. Het vorige record stond op 2,68 seconden. Studente Marly Kuijpers wist de accelaratietijd terug te brengen tot 2,15 seconden.
Het team gebruikte een zelfgebouwde racewagen uit 2012, de DUT12: een compacte en volledig vierwiel-aangedreven racewagen van slechts 145 kilo. De wagen is gebouwd voor de Formula Student-competitie. De studenten wonnen er al het officieuze WK in Hockenheim mee.
Een zelf gekluste oven, gemaakt uit een oud olievat, zorgde dat de banden vrijdag goed warm waren bij de start. Ook de coureur werd ingewisseld voor een zo snel mogelijke acceleratietijd: Marly Kuijpers, 24, is het lichtste lid van het DUT Racing team.

Achtbaan

Ze haalde tijdens de reguliere wedstrijd al eens 2,50 seconden op de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur. Vrijdag heeft ze het wereldrecord neergezet. Over het gevoel tijdens het rijden zei Marly: ‘Het voelt als een achtbaan, dat stukje als je net over het randje gaat.'