Curator: Veiling Scheveningse Pier gaat niet door, geen belangstelling

Pier op Scheveningen
Pier op Scheveningen
DEN HAAG - De veiling van de Pier op Scheveningen gaat niet door. Dat meldt de curator aan Omroep West. Volgens de curator heeft niemand zich gemeld voor de veiling die komende dinsdag zou plaatsvinden.
Voor de veiling was een website met achtergrondinformatie en details over de Pier opengesteld. Potentiële kopers hadden tot vrijdagmiddag 16.00 uur de tijd om zich te registreren bij de notaris. Daarvoor moest minimaal een borg van één miljoen euro worden betaald.
Naar nu is gebleken heeft niemand zich gemeld. Volgens de curator hebben meerdere gegadigden meer tijd nodig om een bod te formuleren en zijn ze daarom niet klaar voor een veiling. Reden voor de curator de veiling af te gelasten.

Onderhandse verkoop

De curator onderzoekt nu de mogelijkheid voor een minder publieke, onderhandse verkoop. Er zal meer tijd worden gegeven aan serieuze gegadigden om tot een mogelijke aankoop te komen. Het ligt voor de hand dat de gesprekken over een toekomstige projectontwikkeling langere tijd in beslag zullen gaan nemen.
Halverwege januari van dit jaar werd bekend dat het Van der Valk concern, de eigenaar van het bouwwerk, de Pier failliet liet verklaren. Dit nieuws kwam na een aantal meldingen dat de Pier onveilig zou zijn door onder andere betonrot.