Oud-burgemeester Verver van Voorschoten diep in de schulden

Verver
Verver
VOORSCHOTEN - ABN AMRO heeft beslag gelegd op het huis van de omstreden oud-burgemeester Wilma Verver van de gemeente Schiedam die daarvoor eerste burger was van Voorschoten. Als zij niet snel met geld over de brug komt, dan wordt haar kapitale villa verkocht, meldt het AD.
De hypotheek van 1,8 miljoen euro is een flinke kostenpost voor Verver sinds ze in juni 2011 opstapte toen ze beschuldigd werd van machtsmisbruik. Ze heeft ruzie met een aannemer over de verbouwing van haar huis. Daarop heeft de aannemer beslag gelegd op het wachtgeld van Verver. Ze vindt dat bij de verbouwing broddelwerk is geleverd.

Villa als onderpand

ABN AMRO gebruikt de villa van Verver als onderpand. In het uiterste geval gaat de bank over tot executieverkoop. Zowel ABN AMRO als de familie Verver wil niet ingaan op de financiële situatie rond de oud-burgemeester.
Verver was van 2001 tot 2006 burgemeester van Voorschoten. Ze kreeg daar de bijnaam van ‘blonde tornado’. Ze werd geroemd voor haar voortvarendheid als
burgemeester. Na de affaire in Schiedam, werd in Voorschoten overwogen om ook daar onderzoek te doen naar de integriteit van Verver in de periode dat ze daar burgemeester was, maar uiteindelijk werd daar vanaf gezien.