Den Haag decor van drie demonstraties

Demonstratie
Demonstratie
DEN HAAG - Het centrum van Den Haag is zaterdag het toneel van drie demonstraties die allemaal gericht zijn tegen de kabinetsplannen. Zowel linkse aanhangers als rechtse betogers willen hun stem laten horen.
De eerste demonstratie begint om 12.00 uur aan het Spuiplein. De actie is een initiatief van de extreemlinkse Antifascistische Actie (AFA). Deze groepering wilde aanvankelijk betogen bij het Centraal Station, maar de rechter stak daar eerder deze week een stokje voor. Bij de demonstratie aan het Spuiplein die tot 15.00 uur duurt worden honderd mensen verwacht.

'Teken verzet aan'

De andere twee betogingen beginnen tegelijkertijd om 13.00 uur. PVV-leider Geert Wilders heeft een demonstratie aangekondigd op het Koekamp bij het Malieveld onder het motto ‘Teken verzet aan’. Daarmee wordt geprotesteerd tegen het in de ogen van de PVV ‘rampkabinet Rutte II’. De PVV denkt dat er duizend mensen komen.
Op het Plein dat niet ver van het Koekamp is, demonstreert vanaf 13.00 uur Dutch Revolution, naar verwachting met 500 man. Ook Occupy heeft op het Plein een bijeenkomst. De politie liet eerder deze week weten haar best te doen alles in goede banen te leiden. De gemeente Den Haag maakt zich volgens een woordvoerder geen zorgen.