Politie tevreden over verloop demonstraties Den Haag

Politiewagen
Politiewagen
DEN HAAG - De politie is tevreden over het verloop van de drie demonstraties in Den Haag. Even dreigde zaterdagmiddag de betoging op het Plein uit de hand te lopen toen PVV-aanhangers na hun protest aan het Koekamp de binnenstad introkken.
Op het Plein waren demonstraties van de Dutch Revolution en Occupy tegen de bezuinigingen van het kabinet. Bij aankomst van de PVV-aanhangers op het Plein, slaagden agenten op de fiets erin de beide groepen van elkaar gescheiden te houden. Allemaal werden ze door de politie opgeroepen om het Plein te verlaten anders zouden er arrestaties volgen.
Enkele demonstranten die op een terras zaten of naar een café waren gegaan, werden door agenten weggestuurd. Om escalatie te voorkomen, had de politie veel uitvalswegen vanaf het Plein afgesloten. Via de Lange Houtstraat slaagde de politie erin de demonstranten weg te sturen.
Eerder op de dag dreigde er ook een opstootje op het Spuiplein in Den Haag toen een groep rechtse betogers op weg was naar de demonstratie op de Koekamp. Op het Spuiplein demonstreerde de extreem linkse Antifascistische Actie. Er werden enkele arrestaties verricht.