Bewoners rampflat Genemuidenstraat Den Haag nog niet naar huis

DEN HAAG - Geen enkele bewoner van het door een explosie getroffen flatcomplex in de Genemuidenstraat in Den Haag kan zondagnacht thuis slapen. Volgens burgemeester Jozias van Aartsen zijn er goede procedures in dit soort gevallen.
'Voor de mensen die dit hier meegemaakt hebben was het een enorme schrik', zegt de Haagse burgemeester. Hij was zondagmiddag na de enorme gasexplosie, vlakbij het Haagse Zuiderpark, aanwezig in de Genemuidenstraat.
Van Aartsen: 'Het enige wat ik kan doen is proberen de mensen een beetje op hun gemak stellen. Ze vinden dat ook fijn. Ze hadden allemaal enorm veel lof voor de brandweer en de politie die er meteen waren.'

Opvang door de gemeente

Alle bewoners worden door de gemeente opgevangen, zegt de burgemeester: 'Daar hebben we allemaal mooie standaardprocedures voor.' Bewoners van bijna 60 woningen worden in de nacht van zondag op maandag ondergebracht in het Atlantic Hotel bij Kijkduin.
Door de klap is een bewoner van de flat aan de Genemuidenstraat overleden. Verder raakte er volgens de brandweer ‘niemand gewond’. Aanvankelijk werd er door de hulpdiensten gevreesd voor tientallen slachtoffers.