Ook Jos de Jong wil lijsttrekker Haagse PvdA worden

DEN HAAG - Het Haagse PvdA-raadslid Jos de Jong wil lijsttrekker worden van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Dat heeft hij zondagavond bekendgemaakt. De Jong is het tweede raadslid dat openlijk de ambities uitspreekt. Eerder verklaarde Marieke Bolle ook al dat zij lijstaanvoerder wil worden in maart.

De Jong zegt in een verklaring dat een van zijn belangrijke punten wordt dat de gemeente in de volgende periode geen grote projecten meer moet gaan uitvoeren. ‘Wij gaan back to basic. De inwoners van Den Haag moeten kunnen zien dat de gemeente voor hén werkt.’

Meer werkgelegenheid, meer betaalbare woningen

Als andere belangrijke thema’s noemt hij het stimuleren van de werkgelegenheid in de stad, het zorgen voor meer betaalbare woningen, betere zorg, het verbeteren van leefbaarheid in de buurten en ervoor zorgen dat Den Haag uit de lijstjes verdwijnt van steden met een slechte luchtkwaliteit.

 

De Jong (53 jaar) is geboren en getogen in Den Haag. Hij is stedenbouwkundige en werkt bij de provincie Zuid-Holland. Van 1998 tot 2002 was hij voorzitter van de PvdA in Den Haag. Sinds 2006 is hij gemeenteraadslid. Hij voert vaak het woord over belangrijke bouwprojecten in de stad, zoals nu het cultuurpaleis dat hij namens zijn partij moet verdedigen.

Kandidaten kunnen zich ng een week melden

Mensen die lijsttrekker willen worden van de PvdA in Den Haag kunnen zich nog een week melden. Zij moeten wel vijftig handtekeningen hebben van stemgerechtigde sociaal-democraten. Bij twee of meer geschikte kandidaten volgt een ledenraadpleging.

Deel dit artikel: