Verdachten moord Ingrid Visser maandag voor rechter

Ingrid Visser en Lodewijk Severein
Ingrid Visser en Lodewijk Severein
ZUIDPLAS - De verdachten van de moord op de Zevenhuizense volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein worden maandag en dinsdag verhoord door de onderzoeksrechter in Spanje.
Visser en Severein werden half mei op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning ten noordwesten van Murcia. De moord zou te maken hebben met een grote som geld die Severein aan Cuenca geleend had.

Vier personen aangeklaagd

Vier personen zijn aangeklaagd voor de dubbele moord op Visser en haar partner Severein. Het gaat om de Spanjaarden Juan Cuenca, Serafin de Alba en de twee Roemenen Constantin Stan en Valentin Ion.
Cuenca is de ex-manager van het team waarvoor de oud-topvolleybalster in Murcia heeft gespeeld. Hij zou opdracht hebben gegeven voor de moord. De Alba is de eigenaar van de boomgaard waar de lichamen van Visser en Severein waren begraven. De twee Roemenen zouden het tweetal hebben gemarteld en vermoord.
Nog twee andere verdachten
Naast de vier verdachten die in voorarrest zitten, heeft de onderzoeksrechter ook María Rosa V.M. en de zakenman en volleybalsponsor Evedasto L.C. in staat van beschuldiging gesteld. Maria Rosa V.M. is een vriendin van hoofdverdachte Juan Cuenca, de manager van de volleybalclub uit Murcia waarbij Visser speelde.
V.M. wordt verdacht van het verlenen van hand- en spandiensten. Evedasto L.C. was eigenaar en geldschieter van de volleybalclub. Over zijn mogelijke rol in het misdrijf heeft de rechtbank geen details bekendgemaakt.

Niet openbaar

Maandag moeten Maria Rosa V.M., De Alba en Ion voor de rechter verschijnen. Dinsdag zullen Stan en Cuenca in het beklaagdenbankje plaatsnemen. De zittingen zijn niet openbaar.
> Lees meer in het dossier over deze moordzaak.