'Scheveningse Pier vanaf 1 oktober dicht'

DEN HAAG - De Scheveningse Pier is nog open tot 1 oktober. Dan trekt de brandweer zich terug van de Pier en wordt het bouwwerk afgesloten. Dat verwacht Aad Rog van de ondernemersvereniging van de Pier.

De Pier is sinds begin dit jaar failliet. De curator, Marc Udink, wilde het bouwwerk via een openbare veiling verkopen. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de verkoop per opbod niet doorgaat wegens een gebrek aan interesse.

Het afblazen van de veiling kwam voor de curator niet als een verrassing. 'Er waren veel grote woorden, maar weinig daden. Veel mensen lieten hun interesse blijken, maar weinigen ondernamen actie. Uiteindelijk waren er vijf tot tien echte geïnteresseerden, maar zij kwamen niet tot een bod', zei Udink tegen Omroep West. De curator gaat nu in beslotenheid proberen een nieuwe koper te vinden. Hij is ervan overtuigd dat de Pier binnen twee jaar verkocht is.

Uitsterfbeleid

Udink zegt dat de kans bestaat dat de Pier wordt afgesloten. Dat wordt volgens hem in samenspraak besloten met de gemeente, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de openbare ruimte.

Rog verwijt de curator een uitsterfbeleid. De ondernemer zegt juridische stappen tegen de curator te gaan zetten.

> Lees alles over De Pier in het dossier

> Bekijk hier een fotoserie van de Scheveningse Pier: Vergane glorie

Deel dit artikel: