Bewoners rampflat Haagse Genemuidenstraat terug naar huis

DEN HAAG - In de Genemuidenstraat in Den Haag zijn maandagavond 43 bewoners teruggekeerd naar hun flat. Ze moesten hun huis uit na een explosie in het complex.
Zondagmiddag werden alle zestig flats in het complex ontruimd na een explosie in een appartement. De bewoner van het opgeblazen appartement kwam hierbij om het leven. Buurtbewoners vermoeden dat de bewoner van het appartement zelf de gaskraan heeft opengedraaid.
Met de bus arriveerden de bewoners maandagavond bij de flat. Ze zagen hun woning voor het eerst terug na een nacht in een hotel te hebben doorgebracht. 'Het is een vreselijk trieste aanblik', zegt een van de bewoners. 'Ik heb al binnen gekeken, er is geen schade in huis gelukkig. We hebben geluk gehad, maar het is rampzalig geweest hier.'

Niet iedereen terug

Niet iedereen mocht maandag terug. Zeven appartementen die grenzen aan de opgeblazen woning zijn onbewoonbaar verklaard. De bewoners daarvan worden opgevangen door zorginstelling Florence. 
Over de schade hoeft niemand zich druk te maken zegt woningbouwcorporatie Staedion. Volgens Willem Krzeszewski van Staedion zijn de woningen verzekerd en worden ze volledig hersteld. Voor de inboedel ligt de verantwoordelijkheid bij de bewoners.