Voorbeschouwing GVVV – ADO Den Haag

DEN HAAG - ADO Den Haag neemt het in de tweede ronde van de KNVB-beker op tegen de amateurs van GVVV. De wedstrijd wordt dinsdagavond om 20.00 uur op het kunstgras van de ploeg uit Veenendaal gespeeld.
De tegenstander van ADO Den Haag verraste twee seizoenen geleden vriend en vijand. De ploeg van trainer Erik Assink schakelde in het bekertoernooi twee profclubs uit. Excelsior (3-0) en Sparta Rotterdam (1-1, GVVV w.n.s.) werden in de derde ronde en achtste finales naar huis gestuurd. AZ bleek in de kwartfinale een maatje te groot (2-1).
In de topklasse doet de blauwe ploeg uit Veenendaal het ook niet onverdienstelijk. GVVV staat momenteel derde. De generale voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag was overigens niet goed. Tegen Scheveningen werd afgelopen zaterdag met 4-2 verloren.
ADO-speler Vito Wormgoor liet maandagavond in TV West Sport weten dat zijn ploeggenoten GVVV niet moet onderschatten. ‘GVVV kan echt wel voetballen. Het is niet voor niets dat de meeste trainers in de topklasse hebben gezegd dat GVVV het beste middenveld heeft’, aldus Wormgoor die jarenlang het shirt van aartsrivaal DOVO op zijn schouders had.
De trainer van GVVV Erik Assink liet in het Algemeen Dagblad weten dat zijn ploeg niet kansloos is. 'We hebben ADO zien spelen, en dat stelt niet zo bar veel voor. De ploeg speelt zonder vertrouwen', aldus de oefenmeester van de Veenendalers.
Voor de wedstrijd tussen GVVV en ADO Den Haag zijn slechts 20 kaarten verkocht aan supporters van ADO Den Haag. Er worden overigens 2000 toeschouwers verwacht bij de wedstrijd in Veenendaal.
 
Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:
Coutinho, Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers, Van Haaren, Holla, Alberg, Gehrt, Van Duinen, Cabral
Vermoedelijke opstelling GVVV:
Jansen, Hofman, Hulsbos, Bonke, Adnane, Terschegget, Brouwer, Den Hartog, Bottenhelft, Van der Eerden, Van Meegdenburg

ADO Den Haag de laatste zes seizoenen in de KNVB-beker:

ADO Den Haag heeft de laatste drie seizoenen de tweede ronde weten te overleven. De Haagse ploeg nam het telkens op tegen een amateurclub. In het seizoen 2009/2010 haalde ADO de derde ronde niet. VVV Venlo schakelde de residentieclub destijds uit. Dinsdagavond treft ADO Den Haag topklasse GVVV. Op papier heeft de ploeg van Maurice Steijn een betere selectie, maar dat geeft geen garantie op succes. In het seizoen 2007/2008 ging ADO door het oog van de naald tegen amateurclub Be Quick’28. Uiteindelijk won de Haagse club de strafschoppenreeks en bekerde het verder.

2012/2013:

Tweede ronde: IJsselmeervogels – ADO Den Haag 0-2
Derde ronde: FC Groningen – ADO Den Haag 1-0

2011/2012:

Tweede ronde: Scheveningen – ADO Den Haag 1-3
Derde ronde: FC Groningen – ADO Den Haag 1-0

2010/2011:

Derde ronde: Excelsior’31 – ADO Den Haag 0-2
Vierde ronde: FC Groningen – ADO Den Haag 1-1, Groningen wint na strafschoppen

2009/2010:

Tweede ronde: VVV Venlo – ADO Den Haag 3-0

2008/2009:

Tweede ronde: Jong FC Twente – ADO Den Haag 1-4
Derde ronde: ADO Den Haag – Fortuna Sittard 4-1
Vierde ronde: ADO Den Haag - FC Twente 1-5

2007/2008:

Tweede ronde: Be Quick’28 – ADO Den Haag 0-0, ADO wint na strafschoppen
Derde ronde: ADO Den Haag – Jong Heerenveen 1-3