Gewelddadige kettingrukker belaagt Haagse vrouw [VIDEO]

DEN HAAG - De politie zoekt een gewelddadige kettingrukker die half augustus toesloeg in Den Haag. Hij probeerde kettingen van de nek van een vrouw te trekken, maar doordat zij zich verzette mislukte de beroving. De beelden zijn dinsdagavond uitgezonden in het opsporingsprogramma Team West.

Het slachtoffer stapte op vrijdagochtend 16 augustus op het Rijswijkseplein uit de tram en liep naar haar woning. Ze zag een man staan waar ze verder geen aandacht aan besteedde. Toen ze in haar portiek in de brievenbus keek of er post was, stond diezelfde man ineens achter haar.

De onbekende deed meteen een greep naar de kettingen die de vrouw om haar nek had hangen. Omdat ze de kettingen direct tegen haar lichaam drukte, kreeg de straatrover ze niet te pakken. Hij sloeg de vrouw een paar keer in haar gezicht, gooide haar op de grond en gaf haar nog een harde klap tegen haar slaap.

Verwondingen

De vrouw raakte lichtgewond aan haar hoofd, arm en ribben, maar heeft geen blijvend letsel overgehouden aan de beroving. Met het vrijgeven van de beelden hoopt de politie dat mensen de dader herkennen.

Het is een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is waarschijnlijk van Noord-Afrikaanse afkomst en heeft kort, zwart krulletjeshaar. Mensen die de man herkennen kunnen bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel: