Nieuwe potentiële kopers voor Scheveningse Pier

DEN HAAG - De Scheveningse Pier staat toch weer in de belangstelling bij nieuwe potentiële kopers. Dat zegt de curator van het bouwwerk, Marc Udink, tegen Omroep West.

Afgelopen vrijdag werd een openbare veiling van de Pier nog afgeblazen wegens een gebrek aan belangstelling. De Pier is sinds begin dit jaar failliet.

Volgens Udink hebben de partijen die zich nu bij hem hebben gemeld geen behoefte aan publiciteit, zoals rond de veiling.

De curator koos in eerste instantie voor een openbare verkoop per opbod om zoveel mogelijk mensen de kans te geven op het bouwwerk te bieden. ‘De Pier is van iedereen.’ Udink is ervan overtuigd dat het bouwwerk binnen twee jaar is verkocht.

Brandveiligheid

Eind augustus bleek uit controles van de brandweer dat de brandveiligheid op de Pier niet aan de eisen voldoet. ‘Op kosten van de gemeente zijn brandwachten ingezet, zodat de Pier in de drukke zomerperiode open kon blijven. Voor 1 oktober moet de curator de brandveiligheid in orde hebben gemaakt´, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Ondernemers op de Pier vrezen dat het bouwwerk op 1 oktober wordt afgesloten. De gemeentewoordvoerder wil daar niet op vooruit lopen, maar hij zegt wel: ‘Het is aan de curator om sluiting te voorkomen.’

‘Geld voor schuldeisers’

Udink zelf zal de Pier in ieder geval niet afsluiten. Wat hem betreft blijven de ondernemers voorlopig actief op de Pier. Door huur te betalen zorgen zij immers voor inkomsten. Udink: ‘Mijn doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de schuldeisers.’ 

Deel dit artikel: