Fietsenstalling bij Den Haag CS deze week af

DEN HAAG - De fietsenstalling aan het Koningin Julianaplein bij het Centraal Station in Den Haag is eind deze week helemaal klaar voor gebruik. Een deel van de stalling was afgelopen zomer al open, maar omdat fietsen spontaan uit de bovenste rekken vielen, werd besloten de stalling te sluiten. Deze problemen zijn inmiddels verholpen.
Oorzaak van de problemen was een verkeerde montage van de fietsenrekken. Omgevingsmanager Frank Kerkvliet: 'De afstelling van de onderpoten van de rekken was niet goed, daardoor stonden de fietsen achterover in plaats van voorover, en ja dan komen ze naar buiten.'
Het gaat maar om een kleine hoek, nauwelijks te zien met het blote oog, maar door de rekken iets schever te plaatsen, is het probleem verholpen.

Handhaven

De afgelopen weken zijn nieuwe rekken geplaatst op het Koningin Julianaplein, en nu worden de rekken waar de problemen zich voordeden, gerepareerd. Dat moet eind deze week klaar zijn. De gemeente gaat dan ook weer optreden tegen verkeerd gestalde fietsen. De afgelopen weken werden overtredingen door de vingers gezien omdat de stalling gesloten was.
Vanaf maandag worden fietsen die verkeerd staan, gelabeld. Een week lang worden de foutparkeers op deze manier gewaarschuwd. Een week later worden de verkeerd gestalde fietsen ook daadwerkelijk verwijderd.