Een Haags museum, een kermis of een sociale werkplaats op de Pier?

DEN HAAG - De Scheveningse Pier gaat per 1 oktober dicht en er is nog geen nieuwe eigenaar. Maar er moet uiteindelijk toch een nieuwe bestemming voor de Pier komen.

De Scheveningse Pier staat er verlaten en vervallen bij, zo lieten de foto’s van Omroep West-fotograaf Ed Hamelink zien. Maar de Pier moet weer gaan leven. En daar hebben de bezoekers van de Facebook-pagina van Omroep West wel ideeën over.

‘Een leerwerkcentrum op de Pier’, zo stelt Marcel Groeneweg voor. ‘De Pier is namelijk nooit af, er is altijd onderhoud aan. De leerlingen van dit traject zouden dus de Pier kunnen opknappen en het strand schoonhouden.’ Sven Hijdra sluit zich hierbij aan: ‘Laat de pier opknappen door gemotiveerde werkzoekenden.’

Boardwalk

Andere lezers pleiten voor een meer recreatieve aanpak. Zo zou er volgens verschillende mensen een kermis moeten komen. ‘Een zogenaamde boardwalk’, zegt Nick van Tartwijk. Dat is een Amerikaanse kermis die vaak langs boulevards gebouwd zijn.

Den Haag vroeger en nu

Bernice Kalkhoven: ‘Een Haags museum moet op de Pier komen.’ Ze stelt voor om er foto’s en voorwerpen met verhalen over Den Haag te laten zien op een tentoonstelling. ‘Hoe zag de stad er vroeger uit? En de verhalen van marktlui over vroeger en nu.’

Veel ideeën voor de Scheveningse Pier dus, maar zover is het voorlopig nog niet.

Deel dit artikel: