Ramon Leeuwin (Cambuur): We hebben het hartstikke goed gedaan vandaag

KATWIJK - Eredivisionist Cambuur Leeuwarden liet er in de bekerwedstrijd geen twijfel over bestaan wie de beste was. De Friezen wonnen probleemloos met duidelijke cijfers (1-6).
Cambuur-speler Ramon Leeuwin die zelf één van de Friese treffers voor zijn rekening nam, was bijzonder te spreken over de prestatie van zijn ploeg. ‘Vanaf het moment dat de eerste goal erin lag, hebben we onze taak uitgevoerd en meer goals gemaakt’, vertelt de oud-speler van ADO Den Haag.

Dubbel gevoel bij ADO

Leeuwin denkt met gemengde gevoelens terug aan zijn periode bij ADO Den Haag, de club die hij eind vorig seizoen verruilde voor Cambuur Leeuwarden. ‘De eerste anderhalf jaar waren mooi. Maar daarna, mede door mijn blessure, werd het allemaal minder’. Leeuwin was zeker een jaar uit de roulatie bij Den Haag vanwege een ernstige knieblessure.
‘Toen ik eenmaal hersteld was, vond ik ook dat ik moest spelen, maar de trainer dacht daar anders over’, aldus Leeuwin. ‘Ik had echt het gevoel dat ik toen iets aan het elftal kon toevoegen.’
Leeuwin kijkt niet om in wrok, maar geniet van zijn verblijf in het Friese Leeuwarden. ‘Het gaat nu goed, ik doe gewoon wat ik kan. Het gaat eigenlijk heel lekker.’