Pechtold wil opheldering over PVV-demonstratie in Den Haag

Spandoek bij PVV-demonstratie
Spandoek bij PVV-demonstratie
DEN HAAG - D66-leider Alexander Pechtold heeft Geert Wilders om opheldering gevraagd over een demonstratie van de PVV afgelopen zaterdag op het Malieveld in Den Haag. Daar werden volgens Pechtold NSB-vlaggen vertoond en de nazigroet gebracht.
De D66-leider verzocht Wilders woensdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer hier afstand van te nemen. Ook vroeg hij opheldering over Wilders' plannen voor Europese samenwerking met het Vlaams Belang, de Lega Nord en het Front National, rechts-extremistische partijen in respectievelijk België, Italië en Frankrijk.
Na de demonstratie bedankte Wilders zaterdag iedereen zonder iets te zeggen over de symbolen van rechts-extremisme, aldus Pechtold.

'Miezerig mannetje'

Wilders noemde Pechtold daarop 'een zielig, miezerig, hypocriet mannetje'. Toen ChristenUnie-leider Arie Slob Wilders vroeg zich 'respectvoller' te uiten, kreeg hij te horen dat hij 'net zo miezerig' is. De PVV'er zei geen zin te hebben om te reageren op pogingen hem in de rechts-extremistische hoek te drukken. Hij zei alleen dat 'het vanzelf spreekt dat de PVV niets heeft met antisemitisme'.
Volgens de Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka hebben verschillende neo-nazi’s zaterdag meegedaan aan de PVV-demonstratie.