Cosmetisch arts Robert Schoemacher opent weer praktijk in Den Haag

DEN HAAG - De bekende cosmetisch arts Robert Schoemacher opent weer een eigen praktijk in Den Haag. In het pand in Scheveningen, waar zijn vader in 1982 een kliniek startte, heeft hij een behandelkamer ingericht. Daar kunnen vanaf 1 oktober patiënten terecht.
‘Ik ben geboren en getogen Hagenees. En ik woon in Den Haag. Dus dan is het natuurlijk heel prettig dat je in je eigen stad behandelingen kunt doen’, zegt Schoemacher.
In 2009 kwam de arts in het nieuws vanwege een conflict met zijn vader en met de belastingdienst. Het Medisch Centrum Scheveningen werd overgenomen door de Bergman Kliniek in Bilthoven. Dat was een gevolg van een ruzie met zijn vader, die nog bij de zaak betrokken was.

Belastingdienst

Later kwam daar een conflict met de Belastingdienst bij. De fiscus vermoedde dat Schoemacher jarenlang patiënten ‘zwart’ had behandeld, dus zonder zijn inkomsten op te geven aan de Belastingdienst. Uiteindelijk heeft de cosmetisch arts een schikking getroffen, waardoor een strafzaak wegens belastingfraude werd afgekocht.
De afgelopen jaren was Schoemacher werkzaam voor de Bergman Kliniek. Daar deed hij naast cosmetische ingrepen ook de PR. Een jaar geleden is hij daar gestopt. Door een concurrentie-beding kon hij niet werken in onder meer Den Haag. Maar die afspraken verlopen op 1 oktober en dat is ook het moment dat de kliniek in Scheveningen opengaat.

Zelfde pand

Voorlopig gaat hij daar twee dagen per week aan de slag. De praktijk is gevestigd in het pand waar vroeger ook z’n kliniek was. Schoemacher is ook nog bij verschillende andere klinieken in Nederland werkzaam.