Twijfels aan halalvlees Haagse supermarkt Tanger

DEN HAAG - Er is twijfel ontstaan over het halalvlees dat supermarkt Tanger op de Hoefkade in Den Haag verkoopt. Volgens de belangenorganisatie Halalpolitie is bij 80 tot 90 procent van het vlees niet vast te stellen of het halal is.
De Halalpolitie, die bestaat uit een team van zelfstandige professionals, heeft de supermarkt onlangs bezocht. 'Zij konden geen halalcertificaten laten zien waaruit blijkt dat het vlees dat ze verkopen halal geslacht is en ze verkopen het wel als zodanig', zegt een woordvoerder.
De halalpolitie heeft daarnaast facturen en vleesverpakkingen bekeken. 'Daarop staan namen van leveranciers uit Duitsland en Schotland. We weten gewoon niet zeker of alles daar halal geslacht wordt.'

Excuusbrief

Supermarkt Tanger heeft een excuusbrief geschreven aan de Halalpolitie en aan de moslimgemeenschap, in het bijzonder aan hun klantenkring. De directie wil niet inhoudelijk reageren op de zaak.
Wie wel wil reageren is Tanger Supermarkten met vestigingen in Almere, Amsterdam en Rotterdam. Onder dezelfde naam, maar onafhankelijk van de Haagse naamgenoot. 'Wij balen hier enorm van. Normaal krijgen wij op een woensdag zo'n tweehonderd tot driehonderd klanten. Vanmiddag waren er nog maar twintig klanten langsgeweest. En iedereen vraagt ons of ons vlees wel halal is', zegt een woordvoerder tegen Omroep West.
De supermarkt in Den Haag wordt door dezelfde familie geleid als de andere vestigingen. 'Maar', legt een woordvoerder uit Amsterdam uit, 'Den Haag staat apart. Dat komt door familieruzies en ander gedoe.' Tanger in Den Haag zou afspraken niet nakomen en rekeningen niet betalen. 'Het is er altijd slecht georganiseerd.'