Tegenstander cultuurpaleis wil PvdA-lijsttrekker worden

DEN HAAG - Gerard Verspuij stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Den Haag. Hij wil dat zijn partij de mensen in de stad weer voorop stelt. Zijn kandidatuur is pikant omdat Verspuij het enige PvdA-raadslid is dat zich tegen het cultuurpaleis heeft gekeerd.

Woensdag werd bekend dat het college van burgemeester en wethouders doorgaat met de bouw van het omstreden Spuiforum op het Spuiplein in Den Haag. De wethouders Marnix Norder (PvdA) en Marjolein de Jong (D66)hebben zich laten overtuigen door berekeningen waaruit blijkt dat renoveren van de bestaande Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater duurder is dan nieuwbouw.

Het cultuurpaleis moet het nieuwe onderkomen worden van het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Danstheater. De wijze waarop zijn partij is omgegaan met het cultuurpaleis heeft Verspuij geïnspireerd om voor het lijsttrekkerschap te gaan.

Vrijwilligers

Volgens hem gaat het college voorbij aan de weerstand uit de stad tegen het 181 miljoen euro kostende prestigeproject.  ‘Inhoudelijke discussies worden uit de weg gegaan. Zo moet het dus niet’, vindt Verspuij. ‘Ik wil de binding in de stad vergroten en daarom ga ik samen met de vrijwilligers uit de partij op pad om dat in de stad uit te dragen.’

Eerder stelde Jos de Jong zich al kandidaat als lijsttrekker voor de PvdA. Ook raadslid Marieke Bolle zegt lijsttrekker te willen worden. Volgende week maandag sluit de termijn waarbinnen kandidaten zich kunnen melden.

Deel dit artikel: