Slechts twee regioclubs door naar derde bekerronde

ADO Den Haag-PSV - Drinkpauze
ADO Den Haag-PSV - Drinkpauze
REGIO - De hoeveelheid regioclubs in de derde ronde van de KNVB-beker is beperkte gebleven tot twee. Alleen ADO Den Haag en Noordwijk wisten verder te 'bekeren'.
En daarmee wisten slechts twee van de negen deelnemende regioclubs zich te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker. ADO won dinsdagavond in Veenendaal met 3-0 van GVVV. De Haagse doelpunten werden gemaakt door Vito Wormgoor, Mathias Gehrt en Mike van Duinen. Noordwijk plaatste zich woensdagavond voor de derde ronde door met 2-0 van De Zouaven te winnen.

Verloren voetbalwedstrijden

Topklasser Katwijk verloor dinsdagavond in eigen huis van Cambuur Leeuwarden (1-5). Scheveningen verloor dezelfde avond met 3-0 van Kozakken Boys.
Woensdagavond wisten ook Rijnsburgse Boys (2-1 verlies tegen Roda JC) en HBS (3-0 verlies tegen Hoek) zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Ter Leede, VVSB en FC Lisse verloren al in de eerste ronde van de KNVB-beker.
In het seizoen 2012/2013 waren onze regioclubs succesvoller. Destijds haalde vier clubs de derde ronde. Scheveningen verloor toen op dinsdag 30 oktober nipt (2-1) van FC Dordrecht. ADO Den Haag werd dezelfde avond uitgeschakeld door FC Groningen (1-0) en de amateurs van HBS ging strijdend tegen onder tegen NAC. Na een verlenging en penalty’s ging de ploeg uit Breda verder. Alleen Rijnsburgse Boys wist de derde ronde te overleven. In eigen huis wonnen ‘de uien’ na verlenging en stafschoppen van FC Emmen.
De loting voor de derde ronde is donderdagavond na de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Dordrecht