Provincie vervangt Steekterbrug in Alphen aan den Rijn

Steekterbrug Alphen
Steekterbrug Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - De provincie gaat de Steekterbrug in Alphen aan den Rijn vervangen. De nieuwbouw kost 23 miljoen euro, de werkzaamheden beginnen in 2017.
De brug was de afgelopen jaren regelmatig afgesloten door werkzaamheden. In september ging door een defect de brug een tijd niet meer omlaag. Volgens de provincie is het bouwwerk na zestig jaar afgeschreven en hebben verdere reparaties geen zin meer.
De nieuwe Steekterbrug moet de doorstroming van het vrachtverkeer op de N207 verbeteren. Dat is een van de drukste wegen in Zuid-Holland. De verbinding loopt over de brug.

Aansluiting op centrumring

Er is ook gekeken of er op de plek een aquaduct kon worden gebouwd, maar dat bleek te duur. De Steekterbrug wordt wel geschikt gemaakt voor de aansluiting op een centrumring.
Alphen aan den Rijn wil het verkeer buiten het centrum om laten rijden, maar heeft voorlopig geen geld om zo'n ringweg aan te leggen. Provinciale Staten neemt woensdag een besluit over de nieuwe Steekterbrug. Een meerderheid steunt het voorstel, omdat er hoognodig iets moet gebeuren aan de verbinding.