Gedupeerde faillissement: ‘Ik ben verlinkt door Oad!’

Koffer
Koffer
KATWIJK - Rob Loekenbach is één van de gedupeerden van het faillissement van reisorganisatie Oad. Hij had vorige week een reis naar Curaçao geboekt, zoals elk jaar. Het betaalde bedrag van 4.000 euro is hij nu kwijt: ‘Ik ben gewoon verlinkt eigenlijk!’ Ook Jack van Zuijlen werd vanmorgen onaangenaam verrast.
De reisorganisatie OAD is woensdag failliet verklaard door de rechtbank. Onder het uitgesproken faillissement van de Oad Groep vallen ook de 27 Globe-reisbureaus in onze de regio.
Loekenbach  vond het al raar dat hij het totaalbedrag van 4.000 euro van tevoren moest storten. ‘Dat is bij ons eerder nooit voorgekomen. Misschien was al wel eerder bekend dat dat faillissement eraan zat te komen.’ Rob Loekenbach gaat ‘sowieso naar Curaçao. In het ergste geval moet ik twee keer betalen.’

Van het bed gelicht om hotel te betalen

Jack van Zuijlen uit Katwijk is met zijn vrouw en kind op vakantie in Turkije. Hij werd donderdagmorgen om 4 uur van zijn bed gelicht omdat hij nog 1.200 euro moest betalen aan het hotel. Hij is met een groep van 30 Nederlanders op vakantie in Turkije. Omdat Jack weigerde te betalen, mochten hij en zijn groepsgenoten de hotelkamers niet meer in.
Om half 2 vanmiddag kreeg Van Zuijlen te horen dat de Stchting Garantiefonds Reisgelden de onkosten betaald. Hij kan zijn vakantie nu gewoon afmaken.