Noordwijk hoopt op ‘amateurclub thuis’ of ‘mooie BVO’

Trainer Robbert de Ruiter VI IMAGES
Trainer Robbert de Ruiter VI IMAGES
NOORDWIJK - Noordwijk-trainer Robbert de Ruiter hoopt donderdagavond tijdens de loting voor de derde ronde van de KNVB beker gekoppeld te worden aan een amateurclub. De topklasser plaatste zich woensdagavond voor de derde ronde door met 2-0 van De Zouaven te winnen.
‘Ik hoop op een amateurclub thuis’, reageert De Ruiter desgevraagd. ‘Dan heb je wellicht nog een kans. Anders een hele mooi BVO. Ajax, Feyenoord of ADO Den Haag thuis lijkt mij wel wat.’

Trainingskamp

Noordwijk heeft door het bereiken van de derde ronde al 33.000 euro bij elkaar gespeeld. Daar gaat de selectie leuke dingen van doen. ‘Wij gaan daarvan op trainingskamp’, vervolgt De Ruiter. ‘Laat ik voorop stellen dat ik op trainingskamp gaan van ondergeschikt belang vond. Ik wilde gewoon donderdagavond in de koker zitten’, waarmee de trainer van Noordwijk doelt op de loting voor de derde ronde. ‘Ik heb alleen in de rust wel gezegd dat de spelers op het veld de komende driekwartier bepalen of de selectie in de winterstop met de voeten in de sneeuw staat of met hun giechel in de zon.’
Noordwijk en ADO Den Haag zijn de enige clubs uit de regio die de derde ronde hebben bereikt. In het seizoen 2010/2011 presteerde de Noordwijkers goed in de landelijke beker. In de kwartfinale werd de club uiteindelijk uitgeschakeld door RKC Waalwijk (6-0).
De loting voor de derde ronde van de KNVB beker vindt donderdagavond na de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Dordrecht plaats.
Foto: VI-Images/Orange Pictures