Beter veld ADO Den Haag stap dichterbij, machines aan de slag

Stadion ADO Den Haag
Stadion ADO Den Haag
DEN HAAG - De machines die nodig zijn om het grasveld van ADO Den Haag beter te maken zijn donderdag eindelijk het veld op gegaan. Door het gewicht van het apparatuur en de drassige grasmat was het niet mogelijk het veld eerder te betreden.
De machines zijn nodig om ‘drain-systemen’ te installeren tegen wateroverlast zodat er in de toekomst zonder problemen gespeeld kan worden. De aannemer graaft momenteel sleuven van 20 centimeter diep om het water naar beneden te geleiden. De sleuven worden gevuld met zand.
De Haagse club kon op zaterdag 14 september door overvloedig water op het veld niet voetballen tegen Vitesse. Onduidelijk is hoe dat kon gebeuren en of de eerdere aanleg van het veld daaraan debet was. De aannemer heeft vorige week in opdracht van de gemeente een gedeelte van het veld vervangen.
ADO-directeur Piet Jansen bereidt momenteel een schadeclaim voor. De Haagse club liet eerder aan Omroep West weten dat de gemeente Den Haag een claim van 100.000 a 200.000 euro kan verwachten.
De eerstvolgende wedstrijd in het Kyocera Stadion vindt plaats op woensdag 2 oktober. ADO speelt dan het inhaalduel tegen Vitesse (15.30 uur).