Ieder jaar een astronaut erbij op Walk of Space

Voetstap Wubbo Ockels
Voetstap Wubbo Ockels
NOORDWIJK - De Walk of Space moet er ieder jaar een tegel bijkrijgen. Dat is het streven van Space Expo in Noordwijk, een van de initiatiefnemers van de eregalerij.
Donderdag is de nieuwe toeristische trekpleister aan de Koningin Wilhelminaboulevard van de badplaats officieel onthuld door Wubbo Ockels, de eerste Nederlandse astronaut. Op de eerste tegel is een afdruk van een originele maanschoen te zien, met daarnaast de handtekening van Ockels.

Afdruk maanschoen

Space Expo wil dat de Walk of Space er ieder jaar een tegel met handtekening van een ruimtereiziger bij krijgt. 'Dat kan met een afdruk van een maanschoen zijn, zoals nu, maar ook een astronautenschoen- of handafdruk', zegt Hans van der Landen van Space Expo. 'Het moet een persoonlijke afdruk zijn.'

Kuipers volgend jaar

De bedoeling is om eerst alle Nederlandse astronauten te vereeuwigen op de Walk of Space. Dat zij er maar twee: Wubbo Ockels en André Kuipers. Grote kans dus, dat Kuipers volgend jaar aan de beurt is.
Daarna moet de eregalerij voor astronauten worden uitgebreid met tegels van andere ruimtereizigers van ESA, de Europese organisatie voor ruimtevaart.