PvdA Den Haag: ‘Overal betaald parkeren nodig om de ruimte goed te verdelen’

DEN HAAG - ‘Om de ruimte in onze dichtbevolkte stad goed te verdelen is overal betaald parkeren noodzakelijk’, zegt het Haagse PvdA raadslid Abderrahim Kajouane tegen Omroep West.

Zijn partij wil dat in de hele stad Den Haag betaald moet worden voor parkeren, zo staat te lezen in het conceptprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Kajouane wil hiermee het ‘waterbedeffect’ afstoppen.

‘Nu zie dat het in de wijken waar je gratis kunt parkeren erg druk is, omdat mensen niet willen betalen voor hun parkeerplekje. Zo kan bijvoorbeeld in de wijk Laak Centraal de brandweer amper passeren, omdat het zo vol staat met auto’s.’

Wijkvreemde auto's in parkeergarage

Hij wil dat de bewoners van wijken niet naar een plekje hoeven te zoeken. De zogenoemde ‘wijkvreemde autos’ moeten maar een plekje in de parkeergarage zoeken, zegt de PvdA’er. 

Ook wil de PvdA Den Haag een taks op parkeervergunningen voor Hagenaars met een vervuilende auto. ‘We willen heel oude dieselauto’s die erg vervuilend zijn uit de stad weren’, zegt Kajouane.

Het raadslid is niet bang dat deze impopulaire maatregelen stemmen gaan kosten voor zijn partij. ‘Het is maar de vraag of het niet populair is. Wij krijgen veel brieven van bewoners die klagen over drukte en graag betaald parkeren in hun wijk willen.’

Mensen zijn blij met betaald parkeren

Kajouane denkt dat het tijd nodig heeft voordat mensen de voordelen van betaald parkeren inzien: ‘In de Schilderswijk was eerst veel protest tegen het betaald parkeren. Als ik er nu kom vertellen mensen me dat ze er mee blij zijn, er is namelijk veel meer ruimte om te parkeren voor de bewoners.

De PvdA-leden in Den Haag zullen dinsdag 1 oktober het  concept verkiezingsprogramma bespreken op de algemene ledenvergadering.

Deel dit artikel: