Bewoners asbestflat Rijswijk zijn weer thuis

Asbest in Rijswijkse flats
Asbest in Rijswijkse flats
RIJSWIJK - De bewoners van een flat aan de Dr. H.J. van Mooklaan in Rijswijk, die begin deze maand halsoverkop hun huis moesten verlaten zijn weer thuis. De zeven woningen werden 3 september plotseling ontruimd nadat in een gang asbestdeeltjes waren vrijgekomen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen enkele aanwijzing is dat bewoners zijn blootgesteld aan hoge concentraties asbest. De woningbouwvereniging Rijswijk Wonen heeft inmiddels alle gevonden asbest gesaneerd.
De bewoners van zeven woningen op de begane grond hebben ruim drie weken ergens anders gewoond. Zij kregen vervangende woonruimte aangeboden. Hoewel de bewoners geen gezondheidsrisico liepen, is de asbest meteen gesaneerd.

Blij en opgelucht

Bij sanering zijn strenge veiligheidsmaatregelen. De bewoners konden daarom nu pas terugkeren naar hun woning. Volgens Rijswijk Wonen zijn de bewoners blij en opgelucht weer thuis te zijn.
Vijf flats van hetzelfde type en bouwjaar als de flat aan de Dr. H.J. van Mooklaan zijn de afgelopen weken ook onderzocht. De luchtmetingen laten zien dat er in geen enkele flat sprake is van te hoge asbestwaarden.
Deze bewoners hebben volgens Rijswijk Wonen ook geen gezondheidsrisico gelopen. Wel zal de woningbouwvereniging binnenkort ook in die flats het mogelijk aanwezige asbest saneren.