Regisseur Tim Oliehoek te gast bij Westbusiness presenteert: FRITS!

STOMPWIJK - De Stompwijkse filmregisseur Tim Oliehoek wist op jonge leeftijd al wat hij wilde worden. Als jongetje van elf maakt hij al films met zijn vriendjes. Omroep West interviewde de jonge regisseur in 1997. Zestien jaar later is Oliehoek weer te gast, dit keer in de talkshow Westbusiness presenteert: FRITS! om te vertellen over zijn nieuwste film Chez Nous.
De film gaat over een Amsterdams café, Chez Nous, dat op het punt staat overgenomen te worden door een horecamagnaat. De vaste klantenkring ziet dit niet zitten en besluit een diamantenroof op poten te zetten om de zaak te redden. ‘Het is Ocean's Eleven maar dan in het roze’, zegt Oliehoek. Na het lezen van het scenario was hij meteen enthousiast. ‘Dit wil ik maken, dacht ik alleen maar.'

Prijzen

Toen de regisseur achttien was maakte hij de 2,5 uur durende amateurfilm Buy or Die die hem landelijke publiciteit opleverde. Voor zijn afstuderen in 2001 maakte hij de film Isabelle. Het verhaal van de film is naar het boek van Tessa de Loo. De film kreeg een nominatie voor een Tuschinski Film Award en won de Student Award op het USA Film Festival. De nu 34-jarige Oliehoek maakte eerder de komedie Pizza Maffia, Spion van Oranje en de actiefilm Vet Hard.
De 'feel good comedy' Chez Nous gaat op woensdag 2 oktober in première tijdens de 33ste editie van het Nederlands Film Festival in de Utrechtse Stadsschouwburg.
Westbusiness presenteert: FRITS! is zondag te zien om 10.00 uur bij Omroep West. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald.