Rabobank wil overleg na ramkraak in Leiderdorp

Hoe moet het nu verder met winkelcentrum Santhof in Leiderdorp na de recente overvallen.
LEIDERDORP - Een ramkraak op de Rabobank, een overval op juwelier De Jonge en een gewelddadige beroving in een parkeergarage. Het lijkt deze maand in Leiderdorp wel op het Wilde Westen. De Rabobank wil nu overleg met andere winkeliers om herhaling te voorkomen.
De vestiging van de bank die in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak te verduren kreeg, is nog steeds dicht. Waarschijnlijk gaat de zaak volgende week weer open. Manager Marcel in der Maur: 'Ik denk dat het zaak is om in overleg te treden met de winkeliersvereniging en de gemeente, ook gelet op de andere incidenten die hier in de buurt hebben plaatsgevonden. Dan kunnen we kijken of er preventief iets gedaan kan worden'.
De voorzitter van de winkeliersvereniging maakte vrijdag een ronde langs de ondernemers. Voor de eigenaar van juwelier De Jonge hoeft er niet veel te veranderen. Wim Gerhardt: 'Ik laat de deur van mijn zaak gewoon open. Als je een sluis of een gesloten deur hebt, weet je niet waar de dieven toe in staat zijn. Gewoon een vrije ingang en een vrije uitgang geven, lijkt mij het beste'.
De gemeente wil niet op de incidenten reageren.