Den Haag gaat door met eigen treindienst met Brussel

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat door met haar plannen voor een eigen intercityverbinding met Brussel. Volgens wethouder Peter Smit roept de verbinding die NS vrijdag aankondigde nog veel vragen op.

De Haagse bestuurder vraagt zich af hoe lang de reis gaat duren bij gebruik van de Beneluxtrein. ‘Wat is het comfort van de treinstellen? Kortom, biedt de nieuwe Beneluxtrein kwaliteit voor de reiziger?’, laat Smit in een reactie weten.

Lage Landen Lijn

Tientallen jaren was er een verbinding tussen Den Haag en Brussel, maar die verdween in december toen de Fyra ging rijden. Daarop besloot de gemeente Den Haag om zelf een intercitydienst met de Belgische hoofdstad te beginnen, de zogeheten Lage Landen Lijn. Vervoerder Arriva mag de lijn exploiteren. 'De ervaring uit het verleden leert dat afhankelijk zijn van een monopolist niet altijd goed uitpakt', reageert Smit nadat de NS haar plannen vrijdag eerder ontvouwde.

Den Haag en Arriva kregen vorige maand geen toestemming om volgend jaar in België te rijden. Voor 2015 zullen ze een nieuwe aanvraag indienen.

Deel dit artikel: