AD: Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp in top drie beste ziekenhuizen

Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp
Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp
REGIO - Het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp is het op twee na beste ziekenhuis in Nederland. Het staat op de derde plaats in de jaarlijkse ranglijst van het AD. Het Haga Ziekenhuis uit Den Haag scoort het slechtst in onze regio met de 74ste plaats.
De ziekenhuizen in de top-100 zijn beoordeeld op zes hoofdpunten: verpleging, hart/vaten, kankeroperaties, veel voorkomende aandoeningen, veiligheid en patiënten. Het Rijnland Ziekenhuis eindigde vorig jaar nog op de 63ste plaats.
Het Reinier de Graaf in Delft is met de 24ste plek een goede tweede in onze regio, het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda staat op 26, MC Haaglanden op 31, het Lange Land Ziekenhuis Zoetermeer op 42 en het Bronovo in Den Haag op 48.
Minder goed in onze regio scoren het Spaarne Ziekenhuis, met onder meer een vestiging in Hillegom. Dat staat op plaats 72. Het Diaconessenhuis Leiden en het Haga Ziekenhuis in Den Haag komen daar vlak onder, op 73 en 74.

Albert Schweitzerziekenhuis bovenaan

Helemaal bovenaan de landelijke top 100 staat het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Dat scoort zo goed vanwege de zorg voor hart- en vaatpatiënten en mensen met kanker. Ook hoeven er weinig mensen opnieuw onder het mes vanwege complicaties. De Zaans MC Groep staat op plek 2.
Op de laatste plek is het Medisch Centrum Leeuwarden te vinden. De krant wijt dat onder meer aan de kwaliteit van de verpleging. Ook scoort het Friese ziekenhuis slecht op de resultaten van kankeroperaties.