Alphense Boys speelt laatste wedstrijd zonder publiek

Alphense Boys-TOGB - lege tribune
Alphense Boys-TOGB - lege tribune
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd zonder publiek gespeeld. Op een leeg sportcomplex won de eersteklasser uit Alphen aan den Rijn met 5-1 van TOGB. Shijie Hu scoorde drie keer. Ook Mustapha Yachou en Saad el Boutaybi waren trefzeker.
Tijdens de publiekloze duels mag er niemand op het sportcomplex van Alphense Boys aanwezig zijn, behalve spelers, technische staf, bestuursleden, kantinemedewerkers, stewards en pers. Dat betekent dat er geen andere wedstrijden op het enorme terrein gespeeld mogen worden. Daarom week Alphense Boys uit naar de zaterdagavond, een moment dat er geen andere wedstrijden zijn.
Het politieonderzoek naar de massale vechtpartij op 2 juni is afgerond. Alphense Boys is voor straf teruggezet van de hoofdklasse naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Ook moet de club de eerste drie wedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen zonder publiek spelen en een boete van 200 euro betalen. Haaglandia kreeg alleen een geldboete opgelegd. De politie verrichtte twaalf aanhoudingen.
Bij de massale vechtpartij, op en rond het voetbalveld, raakten twee mensen gewond.