Hagenaar aangehouden voor verkrachting en potloodventen in Nootdorp

Archieffoto politie
Archieffoto politie
NOOTDORP - Nootdorp lijkt verlost van de potloodventer die het dorp de afgelopen maanden heeft geterroriseerd. De politie heeft een 20-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt ook verdacht van verkrachting.
De Hagenaar is donderdagavond al aangehouden, maar de politie heeft de arrestatie pas zondag bekendgemaakt.
Sinds eind juni zijn er twaalf aangiften tegen de jongeman binnengekomen. Hij zou in de omgeving van de Dobbeplas zijn geslachtsdeel laten zien en zichzelf betasten. Ook heeft één slachtoffer aangifte gedaan van verkrachting.

Onrust in Nootdorp

De reeks incidenten zorgde voor veel onrust in Nootdorp en omgeving. Er werd extra gesurveilleerd en in het Omroep West-programma Team West werd ook aandacht besteed aan de zaak.
Sinds vorige week maandag werd er elke avond door agenten in burger gesurveilleerd. Ook hielden agenten te paard en met een hond het park bij de Dobbeplas in de gaten. Donderdagavond zagen agenten rond 21.00 uur een jongeman over de Dwarskade fietsen die volledig voldeed aan het signalement, inclusief zwarte omafiets.

Maandag voorgeleid

Hij werd aangehouden. In zijn woning zijn spullen aangetroffen die volgens de politie 'van belang zijn voor het onderzoek'.  De verdachte zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.