Politie verzweeg verkrachting Nootdorp uit tactische overwegingen

NOOTDORP - De politie heeft uit tactische overwegingen niet naar buiten gebracht dat de potloodventer die maandenlang Nootdorp terroriseerde ook gezocht werd voor verkrachting.
Donderdag werd een 20-jarige verdachte uit Den Haag opgepakt. Zondag maakte de politie zijn arrestatie bekend en toen werd ook pas de aangifte van verkrachting naar buiten gebracht. 
'We hebben daar al die tijd niets over gezegd omdat we daar uit tactiek geen wensen voor hadden', zei politiewoordvoerder Wim Hoonhout maandagochtend op Radio West. 'De aangifte van verkrachting is uiteindelijk wel belangrijk geweest voor het onderzoek. Op basis daarvan hebben we deze man ook kunnen aanhouden.'

Veel tips, maar niet over de Haagse verdachte

De verkrachter/potloodventer was sinds juni actief in het gebied rond de Dobbeplas in Nootdorp. Team West besteedde ook aandacht aan de zaak. De politie heeft veel tips en zelf foto's binnengekregen over de mogelijke verdachte, maar over de Hagenaar is nooit getipt.
Agenten in burger hebben de afgelopen weken intensief gesurveilleerd rond de Dobbeplas. Ze deden zich onder meer voor als visser of jogger. Donderdagavond zagen ze een man die voldeed aan het signalement over de Dwarskade fietsen. De 20-jarige Hagenaar werd meteen aangehouden. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.