Haagse juf genomineerd voor titel Leraar van het jaar

DEN HAAG - Leerlingen van de Montessorischool Valkenbos in Den Haag hebben misschien wel de allerbeste en leukste lerares van Nederland. Hun juf, Tingue Klapwijk, zit bij de laatste drie genomineerden voor de titel Leraar van het jaar 2013.
Collega Jarah de Weerdt meldde Tingue aan. Volgens Jarah weet Tingue alles op de juiste manier uit te leggen. ‘Ik zou haar heel graag zelf als juf willen hebben gehad. Ik snapte bijvoorbeeld niets van breuken maar als je bij haar in de klas komt, snap je het wel en is het ineens heel logisch.’
De wedstrijd wordt georganiseerd om leraren meer in het zonlicht te kunnen zetten. Leerlingen, ouders en collega’s kunnen hun favoriete leraar opgeven in de categorie basis-, speciaal-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.
De jury kijkt onder andere naar de omgang van de leraren met hun leerlingen, ouders en collega’s, maar ook naar de manieren waarop zij zichzelf verder blijven ontwikkelen als docent. De genomineerden komen uit heel Nederland. Aanstaande zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt.