Bres stuurt wereldleiders anti-pedo-brief

DEN HAAG - Hagenaar Henk Bres heeft een brief gestuurd aan enkele wereldleiders met daarin een klemmend verzoek om pedoseksuelen ‘aan te pakken’.
Onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama, zijn Russische collega Vladimir Poetin, de Engelse koningin Elisabeth, de Franse president François Hollande en de president van China, Xi Jinping, hebben de brief van Bres op de deurmat gekregen.
Bres is van mening dat er in Nederland nog altijd niets gebeurt tegen pedoseksualiteit. Hij wil dat de Nederlandse wet wordt aangepast.

Huis voor pedo's

Volgens Bres zou daarin moeten worden vastgelegd dat veroordeelde pedofielen na het uitzetten van een gevangenisstraf niet meer terug in de maatschappij komen. Bres vindt dat er een speciaal huis voor pedo’s moet komen, waar ze permanent in de gaten worden gehouden door artsen.
‘Ik hoop dat Mark Rutte tijdens een officieel bezoek bereid is om de wereldleiders onze brief onder de neus te douwen’, zegt Bres. Hij vindt het een spannende gedachte dat de grote wereldleiders binnenkort misschien wel zijn brief zitten te lezen. Antwoord krijgen van Obama, dat zou Bres ‘wel geil’ vinden, zegt hij.