'Beste' roman van Louis Couperus voor 1 dag gratis

Beeld van Louis Couperus, zonder hoed.
Beeld van Louis Couperus, zonder hoed.
DEN HAAG - De roman 'Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan' van Louis Couperus is dinsdag gratis te downloaden als e-book.
Uitgeverij Athenaeum biedt de bekende roman over een aantal Haagse families aan ter gelegenheid van de documentaire over Louis Couperus, die gemaakt is in opdracht van Omroep West en dinsdagavond te zien is op Nederland 2. Hierin gaat de schrijver Bas Heijne in Den Haag, Toscane en op Java op zoek naar de inspiratiebronnen van de bekende romancier.

Boek vol lust en moord

Heijne vindt Couperus de belangrijkste schrijver van Nederland. Door het lezen van zijn werk heeft Heijne meer over zichzelf geleerd dan bij welke denker dan ook, zo zegt hij. De roman Van oude mensen uit 1906 vindt hij een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Couperus. Het boek is volgens Heijene doortrokken van drift, lust, chantage en moord in hoge kringen.
Het is dit jaar Louis Couperusjaar, omdat het 150 jaar geleden is dat de schrijver geboren werd. Er worden veel evenementen georganiseerd, zoals een wandeling langs plekken in Den Haag die een rol speelden in het werk van de schrijver.