Veel pech voor omwonenden Duinrell in Wassenaar

© anp
WASSENAAR - Omwonenden van Duinrell in Wassenaar hebben extra pech gehad tijdens de Tina-dag XL afgelopen weekend in het pretpark. Ze hadden niet alleen overlast van het evenement, maar ook het fraaie weer en een wegafsluiting zorgden voor oponthoud, blijkt uit een reactie van de gemeente na kritiek.
De groep omwonenden eiste compensatie van de gemeente in de vorm van verlaging van de onroerendezaakbelasting (ozb) voor de telkens terugkerende overlast door allerlei evenementen in Duinrell. De klagers lieten eerder in een mail aan diverse media weten dat daardoor hun huis onverkoopbaar raakt doordat er veel opstoppingen zijn in hun straat en nauwelijks parkeerruimte is. Maar de gemeente Wassenaar wil niet in gaan op een ozb-verlaging.

Fraai weer

Volgens wethouder Eppe Beimers trok niet alleen de Tina-dag, maar ook het fraaie weer extra dagjesmensen met de auto naar het strand en natuurgebied Meijendel. 'Verder waren er werkzaamheden bij de A44 die parallel liepen met de Tina-dag. Dat leidde tot de nodige omleidingen.' Beimers laat weten dat overlast dan bijna niet is uit te sluiten.
Vorig jaar besloten de gemeente Wassenaar en Duinrell in overleg met elkaar al om de Tina-dag voortaan over twee dagen te spreiden. In ieder geval gaat de gemeente weer met de politie en Duinrell bekijken of volgend jaar de verkeersdoorstroming nog verder aangepast moet worden.