Kaag en Braassem vreest geluidsoverlast van alternatief voor Fyra

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem is bang dat het alternatief voor de Fyra veel geluidsoverlast gaat veroorzaken. De gemeente wil daarover duidelijkheid van het kabinet.
De NS wil meer en verschillende soorten treinen laten rijden over het HSL-spoor en het kabinet heeft daarmee ingestemd. Volgend jaar gaan er 192 treinen per dag rijden, nu zijn dat er enkele tientallen per dag.
Het college van burgemeester en wethouders wijst de verantwoordelijk staatssecretaris er in een brief op dat de geluidsoverlast van de treinen binnen de daarvoor vastgestelde norm moet blijven. Bij overschrijding van die norm stapt Kaag en Braassem naar de Raad van State, zo laat verantwoordelijk wethouder Jan Uit den Boogaard weten aan Omroep West.

Samenwerken met Lansingerland

De gemeente zoekt ook samenwerking met Lansingerland. Ook deze gemeente heeft te maken met geluidsoverlast door treinen op het HSL-spoor. ‘Samen staan we sterk’, aldus de wethouder.
Uit den Boogaard is er verder niet over te spreken dat hij het plan van de NS moest vernemen via de media. Hij vindt dat ‘niet erg netjes’.