Sjaak Bral boos over tv-serie Comedy Kids

Sjaak Bral met microfoon
Sjaak Bral met microfoon
DEN HAAG - De Haagse cabaretier Sjaak Bral is boos op RTL4, producent Icare Producties en de organisatie Stop Aids Now. Volgens hem hebben zij zijn idee voor het programma Comedy Kids gestolen.
RTL gaat het programma in het najaar uitzenden. Bral zegt het format en de titel van Comedy Kids al in 2004 te hebben bedacht en liet het destijds ook vastleggen. Ook de domeinnaam comedykids.nl staat onder zijn naam geregistreerd. Stop Aids Now was volgens hem op de hoogte van zijn plannen, want eerder dit jaar wilden zij de domeinnaam voor 250 euro overkopen.
De cabaretier wil nu praten met de drie partijen. Hij zegt niet uit te zijn op een schadevergoeding maar op ‘gelijk’.

‘Onzin’

Advocaat Jens van den Brink laat namens RTL, Icare Producties en Stop Aids Now weten dat het programmaformat onafhankelijk is ontwikkeld. Dat het idee gejat zou zijn van Bral noemt hij ‘pertinente onzin’.  ‘Het is nooit uit te sluiten dat mensen onafhankelijk van elkaar het idee hebben om een televisieprogramma met kinderen en komedie te maken', zegt Van den Brink.
De advocaat heeft Bral stukken gestuurd waaruit blijkt dat het format los van hem is ontwikkeld. ‘Daar heeft Bral nooit op gereageerd.'