Met je kameel naar de groothandel: win 1000 euro

Kamelen op het strand
Kamelen op het strand
DELFT/WATERINGEN - Wie vrijdag 4 oktober als eerste bij een van de vestigingen van groothandel Makro met een levende kameel verschijnt, krijgt 1000 euro aan cadeaubonnen. De actie vindt plaats in het kader van Werelddierendag.
De Makro, met vestigingen in onder meer Delft en Wateringen, bestaat eind oktober 45 jaar en deze actie maakt deel uit van de feestelijkheden. Volgens Linda Kwanten, van de vestiging in Wateringen, gaat het om een 'ludieke actie'.
Kwanten weet niet hoeveel kamelen ze vrijdag voor de deur moet verwachten. 'We hebben in elk geval drie parkeerplaatsen vrijgemaakt voor de kamelen, en er is genoeg eten en drinken voor de dieren', zegt Kwanten.

Op zoek naar kamelen

De vestigingsmanager heeft al van enkele klanten begrepen dat zij op zoek zijn naar een kameel om vrijdag naar de groothandel mee te brengen.
Niet iedereen is blij met de actie van de groothandel. De Dierenbescherming keurt de actie af. 'Met kamelen over straat gaan of in een trailer laden voor een reclamestunt, vinden wij ronduit dierenleed', aldus een woordvoerder.
Weinig kamelen als huisdier
Er zijn weinig mensen die een kameel als huisdier hebben. Volgens de Dierenbescherming zijn er wel enkele professionele kamelenhouders. Ook zijn er een dierentuinen en circussen die kamelen hebben.