ADO Den Haag - sc Heerenveen gaat niet door, KNVB keurt veld af

DEN HAAG - De wedstrijd zaterdagavond tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen gaat definitief niet door. Het dramatische veld van de Haagse voetbalclub is volgens de KNVB onbespeelbaar.
De voetbalbond heeft na de wedstrijd tussen ADO en Vitesse afgelopen woensdagmiddag een extern onderzoeksbureau in de arm genomen om de speelbaarheid van het Haagse veld grondig te onderzoeken. Dat rapport is donderdagavond aan de KNVB overhandigd.
Vrijdagochtend heeft scheidsrechter Pieter Vink van de voetbalbond het veld bekeken en zijn bevindingen bij de KNVB gemeld.

Sleuven in het veld

Schadeclaim bij de gemeente

Vanwege wateroverlast werd de wedstrijd tegen Vitesse op 14 september afgelast. ADO Den Haag diende daarop een schadeclaim in bij de gemeente Den Haag die kan oplopen tot 200.000 euro. Verwacht wordt dat alle schade rondom de afgelaste wedstrijd ADO Den Haag - sc Heerenveen ook voor rekening van de gemeente komt.
ADO tobt al weken met een slechte grasmat. Ter voorbereiding van de aanleg van kunstgras voor het WK hockey in 2014 is er afgelopen zomer een nieuwe laag onder de grasmat aangebracht maar die fundering kan het water op het veld nauwelijks afvoeren.
Wanneer het duel wordt ingehaald is nog niet bekend.